Amazone Stephanie de Frel tevreden met zesde plaats Grand Prix Special

De Zweedse Malin Wahlkamp-Nilsson kroonde zich zaterdagavond tijdens Zeeland Outdoor International in Nieuw- en Sint Joosland overtuigend tot winnares van de Grand Prix Special. "Het was een zeer goede week", straalde de amazone die een paar dagen eerder ook al eerste werd met haar paard Eddieni. De enige Zeeuwse deelnemer in het huzarenstukje van de zaterdagavond, Stephanie de Frel, eindigde met haar paard Calrieta H op de zesde plaats.

Een fijn gevoel

"Ik heb een fijn gevoel overgehouden aan de proef", zei Stephanie de Frel uit Ellemeet na afloop op het terrein van De Kroo Ruitersport. "Ik maakte wel een paar foutjes, maar voor nu ben ik tevreden met dit resultaat."

De Frel behaalde een score van 67.745 procent. Winnares Wahlkamp-Nilsson kreeg van de jury 73.574 procent. De Belgische Laurence Roos eindigde met Fil Rouge op de tweede plaats. Spanjaard Jordi Domingo Coll en zijn paard Sonata DSH werden derde.

Succes voor Jeanine Nieuwenhuis

Eerder op de dag was Jeanine Nieuwenhuis uit Serooskerke in de Grand Prix Freestyle onder 25 op muziek de beste. Zij won op haar paard TC Athene met een score van 74.752 procent. Jasmien de Koeyer uit Sint Jansteen werd met haar paard Esperanza tweede. De derde plaats was voor de Zweedse Emma Jonson en Donizetti 39.

De Lichte Tour werd gewonnen door Agatha van der Lei uit het Brabantse Son. Zij behaalde een score van 69.42 procent.

Ruim 200 paarden

Ruim tweehonderd dressuurpaarden zijn deze week in Nieuw- en Sint Joosland voor de zesde editie van Zeeland Outdoor International. Zondag is de laatste dag van het het vijfdaagse evenement bij De Kroo Ruitersport.

Deel dit artikel:

Reageren