Zeeland wordt wakker: opgeluchte fruittelers, kolencentrale en klassenboer

Goedemorgen! Op de ochtend van maandag 15 april is in Zeeland in het nieuws:

Fruitteler in Haamstede stookt vuurtjes in de boomgaard om bloesems te beschermen tegen nachtvorst (foto: Robert Fonteijne uit Haamstede)

Vorstschade

Het lijkt erop dat de Zeeuwse fruittelers de dans ontspringen. Hoewel er wel plaatselijk sprake was van nachtvorst is er niet veel vorstschade aan de bloeiende boomgaarden ontstaan.

Lees ook:

(foto: Omroep Zeeland)

Sloop kolencentrale

Na ruim drie jaar schoonmaken, afschakelen en voorbereiden is de ontmanteling van de kolencentrale in Borssele voorzichtig van start gegaan. Het duurt drie jaar voordat het hele kolenpark afgebroken is.

Lees ook:

(foto: Omroep Zeeland)

Klas bezoekt boer

Binnenkort komen er vijf 'klassenboeren' bij in Zeeland. Dat zijn boeren die kinderen van basisscholen ontvangen op hun bedrijf en de leerlingen leren waar hun eten vandaan komt.

Lees ook:

's-Heerenhoek (foto: Astrid Wiessner Hoog, 's Heerenhoek)

Het weer:

Vanochtend eerst zonnig, later vanochtend of vanmiddag zijn ook stapelwolken te zien. Het blijft droog en het wordt zachter dan de afgelopen dagen, vanmiddag rond 15 graden. De oostelijke wind trekt aan tot matig, kracht 4.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
zeeland wordt wakker
Deel dit artikel:

Reageren