Hoofdverdachte dodelijke steekpartij Kasteelstraat langer vast

De 17-jarige jongen uit Vlissingen die wordt verdacht van het neersteken van een man op Tweede Kerstdag blijft drie maanden langer in voorarrest. Dat bepaalde de rechtbank vandaag. Twee andere verdachten, een 25-jarige man uit Goes en een 22-jarige vrouw uit Vlissingen, mogen hun proces in vrijheid afwachten.

Dodelijke steekpartij Kasteelstraat Vlissingen (foto: Omroep Zeeland)

In de nacht van Eerste op Tweede Kerstdag werd een 28-jarige man uit Vlissingen neergestoken in een woning in de Kasteelstraat in Vlissingen. In de woning waren behalve de 17-jarige hoofdverdachte, ook de 25-jarige man uit Goes en de 22-jarige vrouw uit Vlissingen aanwezig.

De rechter denkt niet dat er bij de dood van de 28-jarige sprake is van samenwerking. Het scenario dat de 17-jarige het slachtoffer heeft gestoken, lijkt 'op basis van het momenteel voorliggende dossier' het meest waarschijnlijk. Daarom mogen de andere twee verdachten het proces in vrijheid afwachten.

Wat gebeurde er op Tweede Kerstdag in de Kasteelstraat?

In de nacht van Eerste op Tweede Kerstdag 2018 liep een gezellig samenzijn in een woning aan de Kasteelstraat in Vlissingen compleet uit de hand. Vier mensen waren aanwezig, alle vier gebruikten ze drank en drugs.

De stemming sloeg om toen de 25-jarige Goesenaar en de 22-jarige vrouw uit Vlissingen ruzie kregen, waarbij de vrouw een mes getrokken zou hebben. Het latere slachtoffer van 28 jaar oud suste de ruzie. Daarna kreeg de vrouw ruzie met de 17-jarige jongen. Ook daar sprong het slachtoffer tussen. Vervolgens zou de minderjarige jongen het mes hebben afgepakt van de vrouw en de 28-jarige man in zijn buik gestoken hebben.

Op de handen van de 17-jarige werd bloed gevonden. Het 28-jarige slachtoffer werd zwaargewond op straat gevonden en overleed diezelfde nacht. De 17-jarige Vlissinger en de 22-jarige vrouw werden dezelfde nacht nog aangehouden. Een dag later werd de 25-jarige Goesenaar gearresteerd.

De 17-jarige jongen houdt vol onschuldig te zijn. Wel geeft hij toe dat hij boos was op het slachtoffer en dat er 'vuisten zijn gevallen'. Volgens zijn verklaring heeft hij geen mes gezien, laat staan vastgehad. Hij weet niet hoe het kan dat zijn bloed op het mes zat.

De zaak komt opnieuw voor de rechter op 2 juli.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren