Zonnebloem, meer dan reisjes langs de Rijn

Vereniging de Zonnebloem bestaat dit jaar 70 jaar. De organisatie werd in de vorige eeuw vooral bekend door haar reisjes langs de Rijn voor mensen met lichamelijke beperkingen en de muziekevenementen voor het goede doel. Maar de Zonnebloem richt zich de de laatste jaren ook steeds meer op het persoonlijk bezoeken van alleenstaande oude mensen in de buurt. Het Zonnebloem-gastenbezoek noemen ze dat.

Janny van den Berge uit Nieuwerkerk is zo'n vrijwillige gastenbezoeker. Ze werd bijna tien jaar geleden door de Zonnebloem gekoppeld aan Adri Overbeeke, die nog zelfstandig woont in Sirjansland. Het klikte meteen tussen de dames en sindsdien brengen ze regelmatig een middagje samen door.

Meestal gaat de vrijwilliger op bezoek bij de oudere, maar in dit geval gaat het andersom. De 88-jarige Adri Overbeeke is nog heel mobiel en rijdt zelfs nog auto. Daarom heeft ze met haar gastenbezoeker Janny afgesproken dat ze zelf naar Janny rijdt voor een bakje koffie en een praatje.

de 88 jarige Adrie Overbeeke uit Sirjansland (foto: Omroep Zeeland)

Doen, niet op je stoel blijven zitten, probeer in gesprek te gaan, al is het maar over het weer. "
Adri Overbeeke (88 jaar) uit Sirjansland.

Adri kan het gastenbezoek van de Zonnebloem van harte aanbevelen omdat het belangrijk is voor alleenstaande ouderen om onder de mensen te komen en actief te blijven. 'Dat houdt je jong' zegt ze, en daar is ze zelf het levende bewijs van.

Meer informatie over het gastenbezoek van vereniging Zonnebloem kun je vinden op www.zonnebloem.nl

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren