Bijna de hele dag file op A58 door gekantelde vrachtwagen bij Bergen op Zoom

Het verkeer over de A58 Zeeland uit heeft al de hele dag last gehad van een file bij Bergen op Zoom door een gekantelde vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde vanmorgen rond 08.30 uur op de A4 tussen Hoogerheide en Bergen op Zoom. Het ongeluk gebeurde op de weg richting Bergen op Zoom. Door het ongeluk was die weg urenlang volledig geblokkeerd.

Volgens de politie is de chauffeur ongedeerd. De vrachtwagen vervoerde 30 ton slib. Omdat de vrachtwagen de weg blokkeerde werd het verkeer er over de vluchtstrook geleid. Dat leverde de hele dag lange files op. De ANWB meldt dat het verkeer op de A58 Zeeland uit al de hele dag veel vertraging had door het ongeluk.

Rond 15.30 uur werd de rechterrijstrook van de rijrichting naar Bergen op Zoom vrijgegeven. De linkerrijstrook was toen nog dicht. Iets na 16.00 uur was de hele weg weer beschikbaar voor het verkeer.

Veel vertraging

De vrachtwagen kwam bij het ongeluk voor een deel op de vangrail terecht. Daarom werd in de andere rijrichting de linkerrijstrook afgesloten, wat ook daar veel vertraging opleverde. Ook dat wegdeel werd rond 16.00 uur vrijgegeven.

Vrachtwagen gekanteld op A4 (foto: Omroep Zeeland)

Verschillende getuigen melden dat de aanhanger van de vrachtwagen heen en weer begon te schudden. Net toen alles onder controle leek te zijn stuiterde de aanhanger. De vrachtwagen belandde in de vangrail, de aanhanger op de grond.

Diesel in de middenberm

Verwacht werd dat de weg om 15.00 uur weer zou worden vrijgegeven, maar dat werd een uurtje later. Naast het bergen van de vrachtwagen moest er namelijk ook diesel worden opgeruimd, dat door het ongeluk in de middenberm terecht was gekomen.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
A58 112 ongeluk file vrachtwagen
Deel dit artikel:

Reageren