Onderzoek naar snelheid veroorzaker dodelijk ongeluk Goes

Het centrum van Goes is dinsdagavond voor een gedeelte afgesloten geweest voor onderzoek naar het dodelijk ongeluk van oktober vorig jaar. Twee fietsers kwamen toen midden in de nacht om het leven nadat ze geschept werden door een automobilist die vier keer te veel had gedronken. Aan de hand van camerabeelden, remproeven en metingen probeerde het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) te bepalen hoe hard de inmiddels 20-jarige verdachte die nacht heeft gereden.

Bij het onderzoek werd een soortgelijke auto gebruikt (foto: Omroep Zeeland)

Bij het onderzoek werd een soortgelijke voertuig als dat van de verdachte gebruikt om onder andere een aantal remproeven mee te doen. Zowel op de auto als naast de weg waren camera's en meetinstrumenten geïnstalleerd. Ook werden er metingen gedaan bij het station van Goes. Een gedeelte van de Van de Spiegelstraat een aangrenzende straten waren afgesloten.

De Goese Alice Dessi en haar Macedonische Miki Trpkovski zaten in de nacht van zondag 28 oktober 2018 samen op een fiets. Ze kwamen terug van een avondje stappen en waren onderweg naar huis. De twee werden geschept bij een oversteekplek aan de Van der Spiegelstraat. Door de klap van de aanrijding kwamen ze meters verderop op het wegdek terecht.

De verdachte had ten tijde van het ongeluk vier keer te veel gedronken. Hij was toen 19 jaar oud en had zijn rijbewijs nog geen jaar. Toch ging hij al eerder de fout in en had hij al een strafrechtelijk verleden in het verkeer. Hij zat geruime tijd vast, maar mag nu zijn proces in vrijheid, met beperkingen, afwachten.

Geen reconstructie

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie gaat het om een biometrisch onderzoek. Daarbij kan worden berekend hoe snel het voertuig ging op het moment van het ongeluk. "Het is zeker geen reconstructie van wat er die nacht is gebeurd, want dat weten we al." Toch leek het voor omstanders op een soort van reconstructie, omdat de auto meerdere remproeven uitvoerde op de plek van het ongeluk.

De resultaten worden pas bekend bij een volgende zitting van het proces tegen de bestuurder.

Omwonenden ingelicht

Omwonenden zijn door de gemeente Goes via een brief op de hoogte gebracht van het onderzoek. De weg is van 19.00 tot 03.00 uur vanaf rotonde Admiraalsplein tot en met de rotonde Kazerneplein volledig afgesloten voor al het verkeer. Ook de spoorwegovergang Kloetingseweg is dan niet te gebruiken.

De auto raakte zwaar beschadigd bij het ongeluk dat de levens van een jonge man en vrouw eiste (foto: HV Zeeland)

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Goes Bevelanden dodelijk ongeval NFI
Deel dit artikel:

Reageren