Zeeland houdt geld over voor de spaarpot

De provincie Zeeland heeft over vorig jaar ruim 8 miljoen euro overgehouden op de begroting voor 2018. Een blijde boodschap na jaren van bezuinigen, omdat de provincie haar reserves steeds verder zag slinken. Er waren geldverslindende dossiers zoals de sanering van het zwaar vervuilde terrein van Thermphos in Vlissingen-Oost, de aanleg van de Sloeweg, en de vertrekregeling van ambtenaren, ouder dan 57 jaar. Nu dus weer een plus en daar is gedeputeerde Jo-Annes de Bat blij mee.

De sanering van het vervuilde Thermphos-terrein in Vlissingen-Oost heeft Zeeland veel geld gekost (foto: Omroep Zeeland)

Van het overschot op de provinciale begroting van ruim acht miljoen euro, verdwijnt 1,6 miljoen euro in de spaarpot. De rest van het geld is bestemd voor projecten die ook in 2019 nog dóór lopen. De totale spaarpot van de provincie Zeeland komt daarmee op zo'n twintig miljoen euro.

Arm

In een overzicht van alle provincies Zeeland, bleek Zeeland één van de de armste provincies van het land te zijn. Volgens gedeputeerde De Bat is er weinig aan de hand. "Voor onze provincie geldt een ondergrens van 11 miljoen euro voor de reserves; daar zitten we nu ruim 9 miljoen euro boven."

ITEM Financiele positie Zeeland.

gedeputeerde Jo-Annes de Bat (foto: Omroep Zeeland)

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland begroting 2018 spaarpot Jo-Annes de bat
Deel dit artikel:

Reageren