Drie kilometer vlijmscherp nylondraad gespannen tussen bermpaaltjes

Medewerkers van de provincie keken onlangs verbaasd op: tussen bermpaaltjes op de Oesterdam was over een lengte van zo'n drie kilometer scherp nylondraad gespannen. De gespannen nylondraad kwam tijdens een inspectieronde op 9 april aan het licht. Bij het verwijderen van de draad liep een medewerker van de provincie een snijwond op.

Nylondraad gespannen tussen bermpalen (foto: Provincie Zeeland)

Naast de gespannen nylondraad zijn ook verschillende reflectorpalen doorgesneden, doorboord of hadden inkepingen. De provincie laat weten dat twee kantonniers ruim twee uur bezig zijn geweest om de draad te verwijderen. Bij het weghalen de gespannen draad liep één van de medewerkers een snijwond op. In een bericht op Facebook schrijft de provincie dat de draad gevaarlijk is voor weggebruikers: "je zal maar per ongeluk de berm in rijden."

De provincie laat weten aangifte te hebben gedaan van de gespannen draad en de vernielingen. "Je had er niet aan moeten denken wat er had kunnen gebeuren", aldus een woordvoerder.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
provincie bermen nylondraad
Deel dit artikel:

Reageren