Team Hoondert 24e halverwege Morocco Desert Challenge

Na vier van de acht etappes in de Morocco Desert Challenge staat de enige Zeeuwse deelnemer, Adwin Hoondert uit Hoedekenskerke, met zijn Hoondert Rally Team op de vierentwintigste plaats in het algemeen klassement. In de vierde etappe van Assa naar Foum Zguid over 425 kilometer eindigde Hoondert op de eenentwintigste positie.

Team Hoondert werd 21e in de 4e etappe en staat nu 24e overall bij de trucks (foto: Rally Maniacs)

Hoondert doet na deelnames aan onder meer de Dakar Rally en de Africa Eco Race voor het eerst mee aan de Morocco Desert Challenge. In de sporttalkshow De Derde Helft gaf hij vorige week aan voor een plaats bij de beste 10 á 15 te gaan. Dat doel heeft hij voorlopig nog niet gehaald. Het Hoondert Rally team werd in de eerste etappe eenendertigste en vervolgens kwamen ze als negentiende, achtentwintigste en nu dus eenentwintigste over de finish. Er doen in totaal 33 trucks mee.

Nog vier etappes

Er volgen nu nog vier etappes in de Morocco Desert Challenge. Vandaag van Foum Zguid naar Zagora over 308 kilometer, donderdag Zagora-Merzouga (370 km), vrijdag de 427 kilometer lange rit van Merzouga naar Bouarfa en zaterdag wordt de woestijnrally afgesloten met de etappe Bouarfa Oujda - Saïdia van 219 kilometer.

Morocco Desert Challenge

algemeen klassement trucks, na vier etappes
1. Roeland Voerman Nederland 17:25.44'
2. Peter Versluis Nederland + 12.17'
3. Ton van Genugten Nederland + 14.44'
24. Adwin Hoondert Nederland + 7:04.15'
Deel dit artikel:

Reageren