Stroomstoring legt culinair Veere plat

De stad Veere en omgeving is afgelopen avond getroffen door een stroomstoring van bijna twee uur. Volgens netbeheerder Enduris zaten zo'n duizend huishoudens zonder stroom en was de oorzaak een kabelstoring.

Jan Moens en Rita Moens-van de Putte kwamen naar het restaurant omdat thuis de stroom uitviel (foto: Omroep Zeeland)

De stroomstoring werd rond vijf uur gemeld. Gapinge had ook een uur last, maar daar was vanaf zes uur weer stroom. De storing zorgde voor overlast bij restaurants. Bij restaurant De Werf zitten ze met de handen in het haar. "We kunnen niks meer", zegt eigenaar en kok Paul Melis. "Vervelend, want het is toch best wel druk nu het paasvakantie is voor de Duitsers en de Belgen."

'Ik had niet verwacht dat de restaurants ook zonder stroom zouden zitten'

Jan Moens en Rita Moens-van de Putte waren thuis in Gapinge toen de stroom uitviel. "Ik wilde eigenlijk al uit eten", vertelt Jan. "Zij twijfelde nog een beetje. Toen viel de stroom uit en ja, zonder stroom kun je niet koken. Dus dan zit er niets anders op dan uit te gaan."

De twee hadden niet verwacht dat Veere ook zonder stroom zou zitten. "Dat is wel een beetje zuur", aldus Rita. "Maar we maken er het beste van. We hebben wat te drinken en zitten hier goed. We wachten het rustig af."

'Het is overmacht'

"We waren net de personeelsmaaltijd aan't koken toen alles eruit schoot", zegt Melis. Hij reageert gelaten. "Het is overmacht. Je kan wel boos worden, maar we kunnen er niks aan doen." Via Facebook heeft het restaurant haar klanten gewaarschuwd dat er de eerste twee uur niet gekookt kan worden.

Bezoekers zijn wel welkom in de serre voor een aperitief tot er weer stroom is. "Hopelijk kunnen we in de loop van de avond weer gaan koken", lacht Melis. "Het zal alleen wel wat later worden."

Rond 19:00 uur had iedereen weer stroom in Veere.

Stroomstoring bij Enduris (foto: Enduris)

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Veere stroomstoring Enduris
Deel dit artikel:

Reageren