PVV zet fractievoorzitter Peter van Dijk uit partij

De PVV in Provinciale Staten van Zeeland heeft het vertrouwen opgezegd in fractievoorzitter Peter van Dijk. De fractie heeft Vincent Bosch als nieuwe fractievoorzitter aangewezen. Dat staat op de site van de Zeeuwse afdeling van de partij.

Lijsttrekker Peter van Dijk van de PVV over de Provinciale Statenverkiezingen (foto: Omroep Zeeland)

Van Dijk zit nu namens de PVV in de Eerste Kamer, en was ook de lijsttrekker van de partij in Zeeland voor de afgelopen provinciale Statenverkiezingen. De PVV in Zeeland verloor tijdens de verkiezingen twee van haar vier zetels, onder meer aan Forum voor Democratie die meteen met vijf zetels in Provinciale Staten van Zeeland binnen is gekomen.

Manifest van wantrouwen

Volgens een verklaring op de website van de PVV Zeeland hebben de gezamenlijke Zeeuwse PVV-fracties in een manifest van wantrouwen het vertrouwen in Peter van Dijk opgezegd en hem per direct uit zijn functie van fractievoorzitter van de Statenfractie PVV Zeeland ontheven. Hij is ook uit de Zeeuwse PVV gezet. In het manifest beschuldigen de Zeeuwse PVV-ers Van Dijk onder meer van misbruik van partijgeld.

Zetel terug geven

De Zeeuwse PVV-fractie verzoekt Peter van Dijk met klem om zijn Statenzetel per direct aan de partij terug te geven. Met onmiddellijke ingang is Vincent Bosch fractievoorzitter van de Statenfractie PVV Zeeland en maakt Peter van Dijk géén onderdeel meer uit van de Zeeuwse PVV.

De PVV kreeg tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 10.668 stemmen, waarvan 7.267 op voorman Peter van Dijk.

Vincent Bosch is de nieuwe fractievoorzitter van de PVV in Provinciale Staten van Zeeland. (foto: Omroep Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
Zeeland PVV Peter van Dijk
Deel dit artikel:

Reageren