Vier Tholenaren vast voor gewelddadige autodiefstal

De politie heeft vier jonge mannen uit Tholen opgepakt voor een gewelddadige autodiefstal in Rilland. De eigenaar van de auto werd daarbij bedreigd met een vuurwapen of nepvuurwapen. Dat gebeurde afgelopen maandag op een parkeerplaats aan de Markiezaatsweg bij Rilland, vlakbij de Kreekraksluizen. Twee vissers die aan het kanaal zaten hebben na de overval het slachtoffer geholpen en de politie gebeld.

Politie (foto: Politieteam Walcheren)

Het gaat om drie Tholenaren van 19 jaar en een 18-jarige inwoner van Tholen. Ze zijn voor nader onderzoek overgebracht naar een politiecel en zullen gehoord worden over hun bijdrage aan deze zaak.

In beperkingen

Hoe de politie op hun spoor kwam is niet bekend en de politie mag daar ook geen uitspraken over doen. De verdachten zitten zogenoemd 'in beperkingen' en mogen alleen contact hebben met hun advocaat, maar betekent ook dat de politie zolang terughoudend is in de communicatie over deze zaak. De politie wil wel nog kwijt dat de auto en de persoonlijke spullen van het slachtoffer zijn teruggevonden.

De drie worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist dan of ze langer vast blijven zitten.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Tholen politie 112 Rilland autodiefstal
Deel dit artikel:

Reageren