Bedevaartsplek onmisbaar voor leerlingen praktijkschool

Docenten en leerlingen van Praktijkschool de Wissel in Goes zijn enorm geschrokken van het nieuws dat het Vrouweputje in 's-Heer Arendskerke misschien gaat verdwijnen. Het bedevaartsplekje is een belangrijke oefenlocatie voor de leerlingen die het groen rondom de put onderhouden.

De Wissel is een school voor leerlingen die moeite hebben met theorie maar wel beschikken over praktische vaardigheden. Volgens docent Mariëtte Kramer is het Vrouweputje een unieke plek om te oefenen. Er is rust en ruimte die ze op andere oefenlocaties, veelal midden in een dorp of stad, niet hebben. "Het is een bijzondere plek, er is veel ruimte en de leerlingen worden er rustiger van."

Kramer komt gemiddeld zo'n een keer per week met leerlingen bij het Vrouweputje. Er is veel snoei- en maaiwerk en de leerlingen kunnen daarmee oefenen zonder druk van de omgeving en ook zonder deadline van een opdrachtgever.

Al sinds de middeleeuwen staat het Vrouweputje bekend als een bijzondere plek. Maria zou er verschenen zijn en het water is geneeskrachtig. Ook is er een legende van een Mariabeeld dat vanuit de hemel in de put gevallen is.

De stichting die het Vrouweputje beheert, wil ermee stoppen en er is geen geld meer om de huur voor de grond te betalen.

Deel dit artikel:

Reageren