Zeeland wordt wakker: schietpartij, pulsvissen en geld voor vernieuwing

Zeeland wordt wakker: schietpartij, pulsvissen en geld voor vernieuwing
Zeeland wordt wakker: schietpartij, pulsvissen en geld voor vernieuwing © Omroep Zeeland
Het Stadhuisplein is afgezet
Het Stadhuisplein is afgezet © Provicom

Schietpartij

Tot halverwege de nacht heeft de politie sporenonderzoek gedaan op het Stadhuisplein in Vlissingen. Daar werd gisteravond geschoten. Volgens getuigen kregen vier mensen ruzie. Later zijn twee personen opgepakt.

Lees ook:

Bij de pulsvisserij worden vissen als tong en schol met behulp van zwakstroomstootjes van de zeebodem opgeschrikt, zodat ze het net inzwemmen.
Bij de pulsvisserij worden vissen als tong en schol met behulp van zwakstroomstootjes van de zeebodem opgeschrikt, zodat ze het net inzwemmen. © ANP

Stoppen met pulsvisserij

Van de zeventien Zeeuwse pulsvissers mag er maar één nog twee jaar blijven door vissen. De rest moet nog dit jaar stoppen met de omstreden vangsttechniek.

Lees ook:

Zeeuwse argrariers mogen subsidiepot van 3,3 miljoen verdelen
Zeeuwse argrariers mogen subsidiepot van 3,3 miljoen verdelen © Omroep Zeeland

Geld voor vernieuwing

Zeeuwse boeren die willen vernieuwen kunnen samen ruim drie-miljoen euro verdelen. De subsidie valt onder het ontwikkelingsprogramma van de Europese Unie. Er gelden strenge voorwaarden.

Lees ook:

Twee lammetjes bij Veere
Twee lammetjes bij Veere © Adrie Gideonse

Weer

Het is vandaag zonovergoten in Zeeland en het wordt warm. Bij een matige oostelijke tot noordoostelijke wind stijgen de temperaturen tot tussen 20 en lokaal 24 graden.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>