Muziek van Brontyde is 'nóg vetter geworden'

Grace in Defeat, zo heet de debuut-EP van metalband Brontyde uit Vlissingen. Daarop staan vijf nieuwe songs. Ze gaan over het overwinnen van tegenslagen in het dagelijks leven. Het proces van schrijven, componeren, en opnemen heeft iets meer dan een jaar in beslag genomen. De EP is vanaf vandaag beschikbaar op de online platforms, maar er is ook een cd in deluxe edition beschikbaar.

De female fronted metalband bestaat uit Alicia Ocké (zang), Sebastiaan Akkerdaas (bas), Teun van de Laar (gitaar), Joseph Black (gitaar) en Coen Cramer (drums). De bandleden leggen elk hun eigen accent als het gaat om de vraag wat het thema is van de nieuwe EP.

Zangeres Alicia: "Het thema is eigenlijk wanneer je iemand in je omgeving heb die niet zo aardig voor je is. Een toxic relatie, dat kan iedereen zijn, familie, vrienden. Dan gaat het erom dat je daarmee kunt dealen en hopelijk tot een oplossing komt."

Ik verbaas me zelf elke keer weer dat het, naar mijn mening, wel weer vetter is geworden."
Teun van de Laar - gitarist Brontyde

Drummer Coen legt de nadruk op het samengaan van de individuele muzikale smaken en voorkeuren en bassist Sebastiaan heeft zich geconcentreerd op de verbetering van zijn techniek en instrumentbeheersing. Gitarist Teun vroeg zich voorafgaand aan de schrijfsessies af of het nieuwe werk zich wel zou kunnen meten met wat de band al had neergezet. Maar gelukkig bleek zijn angst ongegrond: "Ik verbaas me zelf elke keer weer dat het, naar mijn mening, wel weer vetter is geworden."

Joseph tenslotte, vat de titel van de EP samen in een notedop: "Je moet niet terneergeslagen zijn dat het slecht gaat in je leven, maar je moet eigenlijk positief zijn dat je een ervaring rijker bent en daardoor verder kan groeien."

Brontyde (foto: Nathan Marcusse)

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen Brontyde metal
Deel dit artikel:

Reageren