De ideale start van het paasweekend: zandkastelen bouwen op het strand

Vliegeren, vissen, kastelen bouwen en putten graven; de eerste dag van het zonnige paasweekend en het is al hartstikke druk op het strand in Zoutelande. En terecht want de temperaturen zijn deze week gestegen tot boven de twintig graden en daarom zijn er bijna meer Duitse en Belgische nummerborden op de weg te vinden in Zeeland; allemaal onderweg naar de kust.

Eenmaal op het strand zie je kindjes druk heen en weer rennend met een schep in hun handen, klaar om het grootste zandkasteel van Zoutelande te maken. "Wij komen altijd lekker met mama hier naar het strand om zandkastelen te scheppen. Maar je moet ook een muur er omheen maken, anders spoelt 'ie weg." De kinderen komen uit België en zijn speciaal voor het Zeeuwse strand naar Zoutelande gekomen.

Zwemmen

Ondanks dat het water slechts tien graden was, werd er in Zoutelande ook al gezwommen. Toch raadt zowel de landelijke kustwacht als de reddingsbrigade iedereen af om de zee al in te gaan.

Iedereen kan volgens de weersverwachting het hele weekend nog genieten van het zonnetje (foto: Omroep Zeeland)

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
strand paasweekend zandkastelen
Deel dit artikel:

Reageren