Kerkhove wint enige set bij degradatie Nederland

Tennisster Lesley Kerkhove is met het Nederlands Fed Cup-team gedegradeerd uit de Wereldgroep II, het op één na hoogste mondiale niveau. Nederland verloor kansloos met 4-0 van Japan. Kerkhove verloor het dubbelspel, maar nog voordat haar partij begon was de degradatie al een feit.

Lesley Kerkhove wist samen met Demi Schuurs één set te winnen (foto: ANP)

Op de openingsdag van de ontmoeting tussen beide landen in Osaka verloor Nederland al twee enkelspelpartijen. Richel Hogenkamp verloor van Misaki Doi (6-3 6-4) en Bibiane Schoofs ging met 6-1 6-2 onderuit tegen Nao Hibino. Toen Schoofs op zondag ook van Doi verloor (6-3 6-2) was het duel al beslist en werd besloten de vierde enkelspelpartij niet meer te spelen.

Kerkhove

De dubbel werd nog wel gespeeld. Kerkhove stond samen met de Limburgse Demi Schuurs tegenover het duo Aoyama/Hozumi. Beide teams wonnen een set met 6-3, waarna de Japanse speelsters de super tiebreak wonnen met 10-6. Kerkhove gaat zich nu voorbereiden op het Europese gravelseizoen. Ze speelt komende maand onder anderen het kwalificatietoernooi van Roland Garros in Parijs.

Meer over dit onderwerp:
Lesley Kerkhove tennis
Deel dit artikel:

Reageren