Wielrenner De Greef komt mogelijk in aanmerking voor donorhart

De ploeg Alecto Cycling Team heeft op de website een update gegeven over de situatie van wielrenner Robbert de Greef. De Greef werd in maart onwel tijdens de Omloop van de Braakman in Philippine en ligt sindsdien in een kunstmatige coma. "Voor Robbert is er nog hoop, want mocht zijn situatie verbeteren dan komt hij in aanmerking voor een donorhart", zo laat zijn ploeg weten.

Wielrenner Robbert de Greef van Alecto Cycling Team (foto: Alecto Cycling Team)

De vijftigste editie van de Omloop van de Braakman werd stilgelegd toen de ernst van de situatie van De Greef duidelijk werd. Hij ligt nu al een paar weken in het ziekenhuis in België. "Inmiddels ligt Robbert al weer drie weken te vechten voor herstel en proberen we als team weer de dagelijkse gang van zaken op te pakken.", schrijft het Alecto Cycling Team. "De manier waarop de familie van Robbert dit doet sterkt ons hierbij."

Topcompetitie

De Greef won in 2017 de Topcompetitie bij de elite. De Omloop van de Braakman maakt daar onderdeel van uit. Het jaar erna reed hij een jaar als prof bij Roompot, om vervolgens weer terug te keren bij zijn Continentale ploeg.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren