Van der Lijke en Minnaard laten zich vooraan zien in Amstel Gold Race

Nick van der Lijke uit Middelburg en Marco Minnaard uit Wemeldinge hebben zich vooraan laten zien in de Amstel Gold Race. Van der Lijke, die rijdt voor Roompot-Charles, zat er bij toen acht renners wegsprongen en een kopgroep vormden. Minnaard (Wanty Groupe-Gobert) sloot later aan en haakte ook eerder weer af. Van der Lijke reed uiteindelijk zo'n 200 kilometer vooraan.

Nick van der Lijke (196) en Marco Minnaard (245) in de kopgroep bij de Amstel Gold Race (foto: Wanty Groupe-Gobert)

Van Lijke sprong al vroeg in de wedstrijd weg samen met de Zwitser Schär, Bernard uit Frankrijk, de Sloveen Bole, de Duitser Meisen, de Belgen Verwilst en Sprengers en de Italiaan Simion. Niet veel later sloot ook de Belg Van Asbroeck aan. De negen reden zo'n dertig kilometer vooruit toen ze gezelschap kregen van Minnaard met zijn ploeggenoot Baugnies uit Frankrijk.

Fuglsang en Alaphilippe

Deze elf zouden er een lange vlucht van maken. Minnaard viel als eerste af, op ruim 50 kilometer van de meet. Van der Lijke hield het nog twintig kilometer langer vol, maar werd toen teruggepakt door de favorieten Fuglsang en Alaphilippe.

Winnaar

De Amstel Gold Race werd na een geweldige finale gewonnen door Mathieu van der Poel. Hij is de eerste Nederlandse winnaar in achttien jaar.

Deel dit artikel:

Reageren