Hoek begint nieuwe jaar met ruime overwinning

Hoek begint nieuwe jaar met ruime overwinning
Hoek begint nieuwe jaar met ruime overwinning © P. Maljaars
Doelpunten Hoek-Harkemase Boys
Samenvatting Hoek-Harkemase Boys
Het was voor Hoek niet alleen de eerste wedstrijd na de winterstop, maar ook de eerste officiële wedstrijd onder de nieuwe trainer Hugo Vandenheede. En al gelijk was er sprake van een relletje, want verdediger Lionel Fitsch vertrok al voor de wedstrijd van sportpark Denoek, toen hij hoorde dat hij zijn basisplaats kwijt was. Wat de gevolgen van zijn actie zijn zal later deze week blijken.
Hoek begon sterk aan de wedstrijd en dat leidde al snel tot een doelpunt van Kyle Doesburg, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Toch was het Hoek dat op voorsprong kwam toen Rik Impens in de 13e minuut uit een voorzet van Reguillo Vandepitte de 1-0 binnen werkte. Zes minuten later verdubbelde Gianni Tiebosch uit een vrije trap de score. Zowel Hoek als Harkemase Boys kregen nog kansen, maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

Doesburg

Ook na rust wist Harkemase Boys niet te scoren, terwijl Hoek dat wel deed middels twee treffers van Kyle Doesburg. Het gaf Vandenheede de gelegenheid om Karim Bannani zijn debuut te laten maken. De oud-prof van FC Dordrecht kwam Gianni Tiebosch vervangen. Kyle Doesburg staat door zijn twee doelpunten nu op een totaal aantal van 13 treffers, en daarmee evenaart hij het aantal doelpunten dat hij vorig seizoen in een heel seizoen maakte. Drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was hem dan ook een publiekswissel gegund. Hij werd vervangen door Yves Nyemb. Na de wedstrijd benadrukte Doesburg nog maar eens dat de spelersgroep niet achter het vertrek van trainer Dennis de Nooijer stond.
Kyle Doesburg over de hectische tijden bij Hoek
Door de overwinning stijgt Hoek een plaats op de ranglijst en gaat het over DVS'33 heen naar de derde plaats. Vandenheede kende zo een droomstart bij zijn nieuwe club. De trainer was dan ook zeer tevreden over de prestatie van zijn spelersgroep. "Zo'n ruime overwinning heeft Hoek nog niet geboekt dit seizoen. Ze wonnen steeds maar met één goaltje verschil, dus dit is heel mooi." Over het vertrek van Lionel Fitsch voor de wedstrijd wilde de trainer weinig kwijt. "Hij zei dat hij ziek was. Maar we zullen iedereen nodig hebben dit seizoen. We zullen komende week kijken hoe iedereen ervoor staat.
Trainer Hugo Vandenheede over zijn droomstart bij Hoek
Scoreverloop
1-0 Impens (13)
2-0 Tiebosch (19)
3-0 Doesburg (62)
4-0 Doesburg (77)
Opstelling Hoek
De Jonghe, Wilson, Van den Bergh, Van Leiden, Chergui, Vandepitte, Constansia (Wijkhuijs/90), Impens, De Jager, Doesburg (Nyemb/87), Tiebosch (Bannani/63)