CDA: gemeente Veere negeert aanbod van OOS International

Hoofdkantoor van OOS International in Serooskerke
Hoofdkantoor van OOS International in Serooskerke © OOS International
Volgens het CDA heeft het offshorebedrijf in Serooskerke in april al laten weten dat het wil meebetalen aan de verbetering van het zwembad, en de komst van een verenigingsgebouw en schaatsbaan. Maar burgemeester en wethouders hebben daar nog steeds niet op gereageerd, zegt het CDA.

Haalbaarheid

De partij roept het dagelijks gemeentebestuur op om snel te gaan praten met OOS International, de dorpsraad, verenigingen, de school en eventuele andere partners om de ideeën van OOS te onderzoeken op haalbaarheid en uitvoerbaarheid.
Een woordvoerder beaamt dat de gemeente van het Serooskerkse bedrijf een intentieverklaring heeft ontvangen. Inmiddels heeft de gemeente een nieuw college, en dat had volgens de woordvoerder, Suzette Hoogerheide, 'nogal wat voeten in de aarde'.

Discussie over begroting

Daarop volgde een discussie over de begroting voor de vier multifunctionele kernen in de gemeente, waaronder die in Serooskerke, waar OOS International aan mee wil betalen. De kosten bleken te laag geruimd. "Door de combinatie van die discussie en de wisseling van het college is er inderdaad nog geen antwoord gegeven op de intentieverklaring van OOS International", aldus Hoogerheide.
Het bedrijf Overdulve Offshore Services, kortweg OOS International, heeft een eigen vloot van werkschepen die ondersteuning bieden aan de olie- en gasindustrie. Het bedrijf heeft meer dan 300 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd op landgoed Welgelegen in Serooskerke.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>