Zeven kunstenaars uit één familie exposeren samen

Werk van zeven leden van de vooral Zeeuwse kunstenaarsfamilie Thelen is te zien op een gezamenlijke expositie. Stephan Thelen is de bekendste telg; maar op de familie-expo in Katwijk is ook werk van zijn broer Marcel te zien. Net als van hun oom Johan, tante Ria en nicht Sylvia. Ook Marcels vrouw Sheila Thelen-van Berkel en haar vader Peter van Berkel zijn van de partij. Bij wijze van grapje mag ook Marcels en Sheila's zoontje Emri (4) zijn creaties laten zien, waarmee de teller eigenlijk op acht komt.

'Oog' van Cine City Vlissingen (foto: Omroep Zeeland)

Het initiatief voor de expositie komt van pater familias Johan Thelen, die in Leiden woont. Daarom is de tentoonstelling in het niet ver daarvan geleden Katwijk. Die gemeente is vanouds een kunstenaarskolonie en laat zich naar eigen zeggen veel gelegen liggen aan cultuur.

Stephan Thelen is in Zeeland vooral bekend door zijn grote muurschilderingen in Vlissingen. Daar veranderde hij een muur van het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) in een kleurrijk landschap waarin centraal een hert staat. Ook het gigantische 'oog' op de muur van de Vlissingse bioscoop CineCity is van zijn hand.

Broer Marcel houdt zich bezig met houtprojecten en met geometrische kunst en Peter schildert voornamelijk landschappen. Wandkleden en vilten objecten is het werkterrein van Ria. De exposerende andere familieleden uit Middelburg en Goes leggen zich toe op realistische, surrealistische en abstracte schilderkunst.

De expositie in het Duna Atelier in Katwijk is geopend tot en met 28 april en op 3, 4 en 5 mei.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Katwijk kunstenaarsfamilie Thelen
Deel dit artikel:

Reageren