Drukke Zeeuwse dag voor Mark Rutte

Werkbezoek van premier Mark Rutte aan Zeeland
Werkbezoek van premier Mark Rutte aan Zeeland © Pixabay
Door de krimp -het teruglopen van het aantal inwoners- staan de voorzieningen in de regio onder druk. Het kabinet betaalt samen met de regio 70 miljoen mee aan een actieplan waarmee wordt geprobeerd onderwijs, zorg en banen bereikbaar te houden. Rutte gaat bij een aantal voorbeelden bekijken hoe dat wordt aangepakt.

Neeltje Jans, Ovezande, Oostburg en Terneuzen

Hij begint bij Viskwekerij Neeltje Jans waar onder andere mosselen worden gekweekt. Na een rondleiding verkast de minister-president met zijn gevolg naar Ovezande. Hij bezoekt daar een woonlocatie van Zeeuwse Gronden waar mensen met een ernstige psychiatrische aandoening beschermd en zelfstandig kunnen wonen, midden in het dorp.
Na de lunch is het de beurt aan Zeeuws-Vlaanderen. In Oostburg zal Rutte zich laten bijpraten over het onderwijs en de problemen die spelen. Ondanks de vakantie wordt er vanuit gegaan dat de premier het gesprek aangaat met leerlingen, docenten en ouders. Het werkbezoek wordt afgesloten in Terneuzen. Daar opent Mark Rutte het Dow Terneuzen Diamond Center, het nieuwe hoofdkantoor van Dow Benelux.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>