Ook Veere en Schouwen-Duiveland verbieden ballonoplatingen

In de gemeenten Veere en Schouwen-Duiveland mogen geen ballonnen meer worden opgelaten. Eerder werd dit al verboden in Goes, Middelburg, Noord-Beveland en Reimerswaal. Stichting De Noordzee, die een algeheel verbod op ballonoplatingen wil, meldt dat net geen kwart van de gemeenten in Nederland nu zo'n verbod heeft.

Opgelaten ballonnetjes (foto: Omroep Zeeland)

De gemeenten Borssele, Terneuzen en Hulst voeren een zogenoemd ontmoedigingsbeleid. Vlissingen, Kapelle, Tholen en Sluis hebben volgens Stichting De Noordzee geen informatie over hun beleid bekendgemaakt. In de gemeente Vlissingen heeft de ChristenUnie eind vorige maand vragen over het oplaten van ballonnen gesteld.

De Noordzee stelt dat ballonnen erg slecht zijn voor het milieu. Zeezoogdieren, vogels en vissen zien ballonrestjes aan voor voedsel. Ook raken zij verstrikt in ballonlinten. Bij strandinspecties worden gemiddeld twaalf resten van ballonnen per 100 meter strand gevonden.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
milieu ballonnen Stichting De Noordzee
Deel dit artikel:

Reageren