Op 7 juni moet er een nieuw provinciebestuur zijn

Het is de bedoeling dat een nieuw Zeeuws provinciebestuur van CDA, SGP, VVD en PvdA in de Statenvergadering van 7 juni kan worden geïnstalleerd. Dat stelt formateur Jo-Annes de Bat (CDA) in een brief aan de Statenleden.

Jo-Annes de Bat, gedeputeerde sport (foto: Omroep Zeeland)

Vrijdag presenteerde pre-formateur Ad Schenk zijn advies om de coalitie van de afgelopen vier jaar voort te zetten. CDA, SGP, VVD en PvdA hebben na de verkiezingen van maart een nipte meerderheid van 20 van de 39 zetels in Provinciale Staten. Vorige week werd ook duidelijk dat Forum van Democratie afviel na een week van gesprekken.

Echte formatie kan beginnen

"De daadwerkelijke formatie start binnenkort," schrijft De Bat. In de week van 6 mei willen de partijen met zoveel mogelijk organisaties praten om te weten hoe zij denken over Zeeuwse vraagstukken. "Ook willen de formerende partijen graag van gedachten wisselen met de andere fracties over het eventueel komen tot een Statenagenda," aldus De Bat. Een Statenagenda is een gezamenlijk programma van uitgangspunten. De Bat wil op 17 mei een brainstorm organiseren om te kijken welke mogelijkheden er zijn om dat voor elkaar te krijgen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
politiek formatie proviciebestuur
Deel dit artikel:

Reageren