Kinderen bouwen hutten in aanloop naar Koningsdag

Het is zaterdag pas feest, maar in Burgh-Haamstede is Koningsdag al begonnen. Kinderen bouwden vandaag hutten op de Beatrixweide waar ze ook in mochten slapen. Op die manier zijn ze al op het terrein waar alle Koningsdagactiviteiten gaan plaatsvinden en kunnen ze alvast in de oranje stemming komen.

De 8-jarige Rik verheugt zich al het hele jaar op deze activiteit die al vier jaar op rij voorafgaand aan Koningsdag wordt gehouden. Toch voelt hij zich niet geroepen om ook echt in de hut te gaan slapen. "Ik vind mijn eigen bed fijner", vertelt hij. Een stukje verderop bouwt de 10-jarige Olivier aan zijn hut. "Vorig jaar heb ik er ook in geslapen met mijn vrienden en dat ging goed dus dit jaar weer!"

Regenachtige weersverwachting

Als het vannacht gaat regenen kunnen de kinderen net als vorig jaar in de grote tent op de Beatrixweide slapen. En die tent zou zaterdag ook goed van pas kunnen komen, want volgens de weersverwachting gaat het dan regenen. Volgens Marja Jonker van de Oranjevereniging in Burgh-Haamstede mag dat de pret niet drukken. "De kinderspelen, het poppenkastspel en de optredens kunnen in de tent plaatsvinden, maar we hopen natuurlijk op de zon."

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad

Deel dit artikel:

Reageren