Mosseldag Yerseke trekt 45.000 bezoekers

YERSEKE - De algemene tendens op de mosseldag was positief. De kwaliteit en de kwantiteit van de mosselen is dit jaar opvallend goed. Ook de producentenorganisatie van de Nederlandse mosselcultuur is positief. Voorzitter Rob van Doorn: "ik sta hier met een veel beter gevoel dan pakweg twee jaar geleden. De samenwerking met de milieu-organisaties en politiek gaat goed. Alle partijen komen de afspraken na".
Luister hier naar een gesprek met Rob van Doorn:

Euro

De bezoekers van de mosseldag kwamen vooral af op de goedkope mosselen. Voor 1 euro kon er een bak gekookte mosselen gekocht worden. Vorig jaar waren de mosselen nog een euro duurder maar vanwege het niet doorgaan van de taptoe hield de organisatie geld over.

Rijen

Op het haventerrein waren lange rijen met banken en tafels neergezet waar de bezoekers hun mosselen konden eten. "We koken hier vandaag tussen de acht- en tienduizend kilo mosselen. Het is goede promotie en we hopen dat de mensen ervan genieten".

Internationale bezoekers

De bezoekers kwamen zoals meestal vooral uit Nederland en België. Maar er waren ook veel Fransen, Chinezen en Japanners naar het Zuid-Bevelandse mosseldorp getrokken. Er was ook een groep bezoekers van het Chinese eiland Macau: "Wij werken in Nederland maar komen speciaal naar Yerseke voor deze dag. We vinden de mosselen ook heerlijk".
Luister hier naar een sfeerverslag vanaf de mosseldag: