'PVV-Statenlid Van Dijk gebruikte provinciegeld voor campagne'

PVV-Statenlid Peter van Dijk ligt opnieuw onder vuur. Volgens NRC gebruikte hij gemeenschapsgeld voor een verkiezingscampagne, en dat mag niet. NRC zegt dat er documenten zijn, en heeft een geluidsfragment, waarin Van Dijk uitlegt hoe geld apart werd gezet.

Peter van Dijk (foto: ANP)

Van Dijk ontkent alle beschuldigingen. Telefonisch laat hij weten erg boos te zijn en zich nu gaat beraden met zijn advocaat, voordat hij verder wil reageren.

Het Statenlid lag al overhoop met zijn fractie. Er lopen momenteel twee onderzoeken naar Peter van Dijk. Justitie onderzoekt een aangifte van doodsbedreiging en de provincie Zeeland onderzoekt de financiële praktijken van de PVV'er. Het is nog niet duidelijk wanneer er resultaten kunnen worden verwacht.

Op dit moment zijn er twee PVV-fracties actief in de Provinciale Staten. De PVV van Peter van Dijk en de PVV van Vincent Bosch. Beide zijn vorige week op gesprek geweest bij de landelijke leider van de partij: Geert Wilders. Hij heeft aan hen laten weten nog geen keuze te willen maken tussen de twee zolang de onderzoeken nog lopen.

Van Dijk is door andere Zeeuwse PVV'ers beschuldigd van intimidatie, misbruik van partijgeld, nepotisme en doodsbedreiging.

Beluister hier de podcast Vandaag van de NRC waarin het geluidsfragment te horen is:

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
PVV Peter van Dijk
Deel dit artikel:

Reageren