Vanaf 1 mei taboe op de Vlissingse stadsstranden: honden

Vanaf 1 mei taboe op de Vlissingse stadsstranden: honden
Vanaf 1 mei taboe op de Vlissingse stadsstranden: honden © Elvis Rademaker
Robert Smet met zijn hond Gabi op de boulevard.
Robert Smet met zijn hond Gabi op de boulevard. © Omroep Zeeland
"Je mag niet meer met je hond op het strand", zegt Robert Smet die met zijn hond Gabi over de boulevard wandelt. "Op de borden staat dat je er vanaf 15 april niet meer op mag." Verrek, hij blijkt gelijk te hebben. Zowel bij de strandopgang aan het begin van de Boulevard Evertsen als bij Zandpaviljoen Pier 7 staat op de borden heel duidelijk:
<p>Honden verboden vanaf 15 april t/m 15 september. </p><p>Geldt voor alle stranden gelegen voor: Boulevard Bankert, Boulevard Evertsen, Boulevard de Ruijter en Nollestrand. Uitgezonderd de geasfalteerde glooiing. Artikel 2: 56 APV Gemeente Vlissingen. </p>
Voorheen waren honden vanaf half april niet meer welkom op de stadsstranden van Vlissingen. Toen de gemeenteraad eind maart besloot de regels voor honden op het strand wat aan te passen, werden de data aangepast naar die van de gemeente Veere: van 1 mei t/m 16 september. Om verwarring te voorkomen.

Door de nalatigheid van sommigen

De borden zijn nog niet aangepast naar de nieuwe regels. Jammer voor Vlissingse hondeneigenaren die nu twee weken lol op het strand mis zijn gelopen. Desalniettemin begrijpt Smet wel dat hij met zijn hond Gabi niet welkom is op het strand tijdens toeristenseizoen.
Smet: "Er zijn mensen die hun honden op het strand uitlaten en hun hoopjes niet opruimen omdat ze denken, dat doet de zee wel. Daar hebben badgasten en zeker kinderen last van", zegt hij. "Het is wel een actie op een reactie. Deze regels zijn er door de nalatigheid van sommige mensen die de boel niet opruimen."
Robert Smet wil boetes voorkomen en neemt het zekere voor het onzekere: niet meer het strand op met de hond
Hij vindt het wel jammer. "Er zijn in Vlissingen nog maar weinig plekken waar je hond lekker los kan lopen." Smet wijkt daarom af en toe uit naar stranden iets verderop waar de hond nog wel los mag "Dat ze eventjes afgerost kan worden."
Het bord is duidelijk: vanaf 15 april t/m 15 september geen honden op het strand.
Het bord is duidelijk: vanaf 15 april t/m 15 september geen honden op het strand. © Omroep Zeeland

Lees ook: