Sluis verliest tweede wethouder in korte tijd: 'Het boek is uit, de energie is op'

Chris van de Vijver (Nieuw Gemeentebelang) legt uiterlijk 1 juli haar taken als wethouder van Sluis neer. Dat bevestigt de wethouder in gesprek met Omroep Zeeland. Het werk wordt te zwaar, laat ze weten.

Wethouder Chris van de Vijver (foto: Gemeente Sluis)

Van de Vijver wil nog geen uitgebreide toelichting geven, omdat het voor haar een erg emotioneel besluit is. 'Het boek is uit, de energie is op', zegt de wethouder. Van de Vijver heeft onder andere visserij, parkeerbeleid en vastgoed in haar portefeuille.

De wethouder wilde eigenlijk haar werk neerleggen op 1 juni, maar haar partij Nieuw Gemeentebelang vroeg haar om een maand langer te blijven. Daarom legt ze het werk per 1 juli neer.

Tweede wethouder

Van de Vijver is de tweede wethouder in Sluis in een maand die stopt. Begin april stapte François Babijn (Lijst Babijn) op, nadat een motie van wantrouwen tegen hem was ingediend.

In de gemeente Sluis is Chris van de Vijver sinds mei 2014 wethouder voor de partij Nieuw Gemeentebelang. Daarvoor was ze jarenlang lid van de gemeenteraad.

Lees ook:

Het college van Sluis bestaat na het vertrek van Van de Vijver nog uit burgemeester Marga Vermue en de wethouders Peter Ploegaert (CDA) en Jack Werkman (VVD). Het is nog niet bekend wie Van de Vijver op gaat volgen als wethouder van Sluis.

Meer over dit onderwerp:
Sluis Chris van de Vijver
Deel dit artikel:

Reageren