Verdachte dodelijk ongeval Goes terug achter de tralies

De auto raakte zwaar beschadigd bij het ongeluk dat de levens van een jonge man en vrouw eiste
De auto raakte zwaar beschadigd bij het ongeluk dat de levens van een jonge man en vrouw eiste © HV Zeeland
Volgens het gerechtshof in Den Bosch zijn in deze zaak de belangen van de verdachte ondergeschikt aan die van een veilige maatschappij. Het hof spreekt hierbij van 'een geschokte rechtsorde'. Alleen als er 'bijzondere zwaarwegende omstandigheden', zijn, kan de voorlopige hechtenis van de verdachte worden geschorst volgens het hof. "Van dergelijke omstandigheden is het hof niet gebleken." En dan valt het vervolgens niet uit te leggen dat deze man, gezien de ernst van de zaak, zijn rechtszaak in vrijheid mag afwachten, aldus de motivatie van het hof om de man weer achter de tralies te zetten.
De advocaat van de verdachte vond eerder dat de man zijn rechtszaak wel thuis kon afwachten, omdat uit een psychologisch onderzoek was gebleken dat de kans op herhaling laag is. De raadkamer van de Middelburgse rechtbank was het daar mee eens. Het gerechtshof in Den Bosch dus niet.

Rijbewijs van verdachte was al ingevorderd

De verdachte uit de gemeente Goes wordt ervan verdacht op 28 oktober 2018 een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië op de Van de Spiegelstraat te hebben doodgereden. Het rijbewijs van de verdachte is inmiddels door het CBR ongeldig verklaard. Het rijbewijs was al ingevorderd door justitie.
Uit een blaastest bleek dat de man ruim vier keer te veel gedronken had. Bij de ademanalyse blies de toen 19-jarige man uit Kloetinge 385 ug/l, waar een beginnend bestuurder maximaal 88 ug/l mag hebben.
Op vrijdag 14 juni gaat de rechtszaak verder.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>