Geen extra treinen na afloop Bevrijdingsfestival

Na afloop van het Bevrijdingsfestival aanstaande zondag, rijden er geen extra treinen vanuit Vlissingen. De laatst reguliere trein gaat om 23.22 uur vanuit Vlissingen, terwijl het festival tot 0.00 duurt.

De Cultuurwerf, organisator van het Bevrijdingsfestival, zegt al maanden bezig te zijn om een extra trein te regelen, maar de NS zet die niet in. Een woordvoerder van de NS laat weten dat het verzoek in maart is gedaan voor een extra trein; 'en dat is rijkelijk laat.'

Twee jaar geleden is de NS gestopt met het inzetten van extra treinen, omdat er volgens de woordvoerder nauwelijks gebruik van werd gemaakt. "Alleen als een organisatie wil betalen, kunnen we een extra trein regelen." De woordvoerder benadrukt dat er op alle andere bevrijdingsfestivals in Nederland ook geen extra treinen worden ingezet.

Trein op station Vlissingen (foto: Omroep Zeeland)

Vorig jaar ook al onduidelijkheden

Vorig jaar was er onduidelijkheid over het rijden van de extra treinen. De Cultuurwerf dacht dat ze zouden rijden, maar uiteindelijk strandden honderden mensen op station Vlissingen, omdat er geen extra treinen werden ingezet. Na overleg met politie werd er alsnog een extra trein door de NS ingezet.

De Westerschelde Ferry vaart wel extra. Vanaf Vlissingen is er een extra afvaart om 00.15 uur naar Breskens.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren