Zestien nieuwe tips in vermissingszaak Herman Ploegstra

Er zijn de afgelopen weken zestien nieuwe tips binnengekomen over de verdwijning van Herman Ploegstra. De laatste tip kwam twee dagen geleden binnen. Dat zegt een woordvoerder van de politie. Over de inhoud van de binnengekomen tips, kan ze geen uitspraken doen.

Op de bewonersavond in maart werden zeven tips gegeven (foto: Omroep Zeeland)

Eerder zei de politie dat de zoektocht naar de sinds 2010 vermiste Ploegstra in de afrondende fase is beland. De zaak zou worden gesloten als er geen nieuwe aanknopingspunten zouden komen. Door de nieuw binnengekomen tips wordt het dossier voorlopig niet gesloten.

26 maart zocht het coldcaseteam samen met het Nederlands Forensisch Instituut op twee plekken naar Ploegstra. In IJzendijke werd in de tuin van hotel de Vier Heemskinderen gezocht. Daar werd niets gevonden.

Later op de dag werd het bosperceel bij het gemaal net buiten Nummer Een doorzocht. Op die plek sprak Ploegstra met zijn geheime liefdes af. Er gaan ook geruchten dat Ploegstra in het water bij het gemaal zou zijn gegooid. Het team onderzocht het bos met behulp van speurhonden en een grondradar. Op deze plek werd een schoen gevonden, maar die heeft niets met de zaak te maken.

De broer van Herman Ploegstra deed op de bewonersbijeenkomst van 27 maart een ultieme oproep aan de aanwezigen om eventuele kennis over de zaak te delen met de politie.

Sandra Ploegstra, echtgenote van Herman Ploegstra, toont foto van haar vermiste man (foto: Omroep Zeeland)

Op die bewonersbijeenkomst kwamen zeven tips binnen. De weken erna kwamen er nog eens negen binnen, waarvan de laatste twee dagen geleden. Herman Ploegstra verdween in 2010, na een bezoek aan de sportschool in Breskens. Politie en justitie gaan ervan uit dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen. De aanwas van nieuwe informatie betekent ook dat het cold-case team het dossier voorlopig nog niet sluit.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Ploegstra
Deel dit artikel:

Reageren