Opgelet: vanmorgen sneeuw in Zeeland

Opgelet: vanmorgen sneeuw in Zeeland
Opgelet: vanmorgen sneeuw in Zeeland © Henk Zwemer
De eerste serieuze sneeuwbuien hebben Zeeland vanmorgen rond 9.00 uur bereikt. De verwachting is dat er 1 tot 3 centimeter sneeuw valt, mogelijk lokaal iets meer. In de loop van de namiddag en avond wordt het van het westen uit weer overwegend droog.
Er is ook kans op ijzel. Voor gladheid op de weg wordt al uitgebreid gewaarschuwd. Het dringende advies is: pas uw rijgedrag aan en volg weerberichten en waarschuwingen.
<p>IJzel is regen die bevriest zodra het de grond bereikt. Gladheid door ijzel levert elk jaar in het winterseizoen veel ongelukken en schade op.</p>
De NS heeft uit voorzorg de dienstregeling aangepast. Zo zullen in de ochtendspits minder intercity's rijden tussen Roosendaal en Vlissingen en vice versa.
Heb jij mooie foto's van de sneeuw gemaakt? Stuur die dan naar nieuws@omroepzeeland.nl of app ze naar 06-53289868. Zet even je naam en woonplaats erbij, dan kunnen we die erbij zetten als we de foto's gebruiken.
WhatsApp en Omroep Zeeland
WhatsApp en Omroep Zeeland © Omroep Zeeland
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>