Zeeland wordt wakker: onveilige verkeerspunten, slotakkoord organist en Sluis wil zonneparken

Zeeland wordt wakker: onveilige verkeerspunten, slotakkoord organist en Sluis wil zonneparken
Zeeland wordt wakker: onveilige verkeerspunten, slotakkoord organist en Sluis wil zonneparken © Omroep Zeeland
Fietser op kruispunt in Oost-Souburg.
Fietser op kruispunt in Oost-Souburg. © Omroep Zeeland

Meest onveilige verkeerspunt van Zeeland

Welke plek voelt voor de Zeeuwen als de meest onveilige verkeerssituatie? In een enquête gaven bijna 3500 Zeeuwen hun mening. Alvast een tipje van de sluier: het gaat om een kruispunt, die weliswaar onveilig voelt, maar waar niet de meeste ongelukken gebeuren...

Lees ook:

Kees van Eersel
Kees van Eersel © Omroep Zeeland

Organist nu écht met pensioen

Kees van Eersel uit Kloetinge ging tien jaar geleden al met pensioen, maar hij trad nog veel op. Daaraan komt nu een eind. "Ik word deze zomer 75 en je merkt toch dat je ouder wordt, dat het wat moeizamer gaat bij 't instuderen van dingen." zegt hij.

Lees ook:

Energiedebat in Schoondijke
Energiedebat in Schoondijke © Omroep Zeeland

Geen windmolens, maar kleine zonneparken

"Geen windmolens!" Dat is de belangrijkste conclusie van een energie-enquête onder bewoners van de gemeente Sluis. Maar wat moet de gemeente dan in de toekomst wel stimuleren aan initiatieven voor duurzame energie?

Lees ook:

Lammetjes lekker warm tegen moeders.
Lammetjes lekker warm tegen moeders. © Piet Grim

Het weer

Het is vandaag een overwegend grijze dag. Hier en daar kan even de zon doorbreken, maar dat stelt weinig voor. Later op de middag en vanavond kan er wat regen vallen. Het is koud voor de tijd van het jaar: zo'n 11 graden, terwijl het normaal een graad of 16 is. Ook op dodenherdenking en Bevrijdingsdag komend weekend wordt het koud.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>