Broers Van Dijke en Oreel in nationale selecties

Wielrenner Lars Oreel (19) uit Goes is door de KNWU opgeroepen voor de nationale ploeg voor renners tot 23 jaar. Dat is voor het eerst. Oreel komt komend weekend in actie in twee wedstrijden.

Lars Oreel (foto: Destil-Parkhotel Valkenburg)

Oreel komt zaterdag in actie in de Franse koers L'Etoile d'Or, een wedstrijd die dit jaar deel uitmaakt van de Nations' Cup. Op zondag rijdt Oreel met de nationale ploeg in de Franse wedstrijd Entre Brenne et Montmorillonnais.

Oreel rijdt dit seizoen voor het Duitse team Dauner-AKKON Pro Cycling Team. Volgens talentcoach Adriaan Helmantel van de KNWU krijgt Oreel de kans om zich te laten zien in de nationale ploeg. "Door een druk wedstrijdprogramma van de meeste Nederlandse ploegen, biedt deze koers de mogelijkheid om een aantal renners op te stellen die voor buitenlandse ploegen rijden en daardoor iets minder in beeld zijn."

Tim (links) en Mick van Dijke (foto: Omroep Zeeland)

De broers Mick en Tim van Dijke uit Colijnsplaat zijn opgeroepen voor de nationale ploeg, die zondag aan de start staat van de MTB-wedstrijd in Heubach (Duitsland). Beide renners (19) doen mee in de categorie voor renners tot 23 jaar.

Europees kampioenschap

De wedstrijd in Heubach geldt als voorbereiding op de wereldbekerwedstrijden in Albstadt (Duitsland, 18-19 mei) en Nove Mesto (Tsjechië, 24-26 mei). Daar willen de broers Van Dijke zich kwalificeren voor het Europees kampioenschap, dat eind juli in Tsjechië wordt gehouden.

Deel dit artikel:

Reageren