Van winterse taferelen tot sneeuwschuivers, dit was de eerste sneeuw van 2019

Om de Zeeuwse wegen veilig te houden werd er vanmorgen met man en macht gewerkt door de verschillende strooiploegen. En dat hielp, want er gleden weliswaar hier en daar wat auto's van de weg en er waren wat kleine aanrijdingen, maar ernstige ongelukken door de gladheid bleven tot nu toe uit.

Aanvriezende nattigheid

De eerste serieuze sneeuwbuien hebben Zeeland vanmorgen iets voor 9.00 uur bereikt. Geheel volgens verwachting viel er op de meeste plekken enkele centimeters sneeuw, hier en daar was het lokaal iets meer. Rond 12.00 uur was de ergste sneeuwval voorbij. Wel werd nog gewaarschuwd voor gladheid door aanvriezende nattigheid.
Besneeuwde duinen bij Renesse
Besneeuwde duinen bij Renesse © Ricardo Kievit
Heb jij foto's of video's van de sneeuw gemaakt? Stuur die dan naar nieuws@omroepzeeland.nl of app ze naar 06-53289868. Zet even je naam en woonplaats erbij, dan kunnen we die erbij zetten als we de foto's gebruiken.
WhatsApp en Omroep Zeeland
WhatsApp en Omroep Zeeland © Omroep Zeeland

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>