Verwarde Fransman zit op klemgereden bestelbus bij Perkpolder

De witte bestelbus van de Franse drugsrijder bij Perkpolder
De witte bestelbus van de Franse drugsrijder bij Perkpolder © Politieteam Zeeuws-Vlaanderen
De Fransman is onder invloed van drugs met een bestelauto van Kloosterzande naar Perkpolder gereden. Hij had bovendien geen geldig rijbewijs. De politie kwam de man op het spoor na meerdere telefoontjes van mensen die hem hadden zien rijden.

Telefoontjes

De eerste telefoontjes kwamen om 20.15 uur binnen vanuit Kloosterzande en omgeving. Agenten hebben naar de man en zijn witte bestelbus gezocht, maar niet gevonden. Rond 20.45 uur kwamen opnieuw meldingen binnen, ditmaal vanuit de omgeving van Perkpolder.
Toen de opgeroepen agenten hem uiteindelijk vonden, zat de man in verwarde toestand op het dak van de klemgereden bestelbus. Hij was het dak die bus aan het poetsen met spuug. Volgens getuigen had hij ook ertegen geplast.
Met dit apparaat wordt drugs in het speeksel getest
Met dit apparaat wordt drugs in het speeksel getest © Omroep Zeeland
De agenten hebben hem laten blazen en een speekseltest afgenomen. Hij bleek niet noemenswaardig veel te hebben gedronken. Wel kwam uit de speekseltest naar voren dat hij hasj of wiet had gebruikt. Bij hem is een bloedmonster afgenomen. Daaruit moet blijken hoeveel drugs de man precies gebruikt had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor onder meer rijden zonder geldig rijbewijs en rijden onder invloed van drugs, meldt de politie op Facebook.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>