Vannacht reed tóch nog een extra trein na afloop van Bevrijdingsfestival

De NS heeft vannacht toch een extra trein laten rijden na het Bevrijdingsfestival in Vlissingen. Er zat een stuk of vijftig mensen in die extra trein. De NS wilde geen trein laten rijden, omdat het festival dat te laat had aangevraagd. Maar nu blijkt dat ze toch een trein achter de hand hielden, om gedoe op het station te voorkomen.

Trein op station Vlissingen, archieffoto (foto: Omroep Zeeland)

"Onze mensen ter plaatse zagen dat er nog steeds mensen op het station aankwamen met de pendelbussen vanaf het festival", legt een NS-woordvoerder uit. "Daarom hebben zij besloten om die zogenoemde veegtrein in te zetten." De trein stond niet in de reisplanner, omdat het een besluit was dat ter plekke genomen werd.

Honderden mensen gestrand

Vorig jaar was er onduidelijkheid over het al dan niet rijden van de extra treinen. De Cultuurwerf, organisator van het Bevrijdingsfestival, dacht dat die treinen wél zouden rijden en had dat dan ook op de website gezet. Uiteindelijk raakten honderden mensen gestrand op station Vlissingen, omdat er geen extra treinen werden ingezet. Na overleg met de politie en de burgemeester werd er alsnog een extra trein door de NS ingezet.

Dit jaar was er onenigheid tussen de organisatie van het festival en de NS. Volgens het treinbedrijf was de organisatie te laat met het aanvragen van extra treinen en wilde de organisatie bovendien de kosten voor extra treinen niet betalen.

'Nauwelijks gebruik van gemaakt'

Twee jaar geleden is de NS gestopt met het inzetten van extra treinen, omdat er volgens de woordvoerder 'nauwelijks gebruik van werd gemaakt'. "Toen zaten er zo'n tien mensen in die trein."

Ook volgend jaar speelt ditzelfde probleem, omdat de laatste reguliere trein om 23.22 uur vertrekt vanuit Vlissingen, terwijl het festival tot 0.00 duurt. Volgend jaar wil de NS het dan ook anders regelen. "We willen nu ruim op tijd met alle betrokken partijen om de tafel gaan zitten om alles voor volgend jaar netjes te regelen", aldus de woordvoerder.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Vlissingen Bevrijdingsfestival NS trein
Deel dit artikel:

Reageren