Energiebedrijf PZEM bestaat vandaag 100 jaar

Energiebedrijf PZEM bestaat vandaag 100 jaar
Energiebedrijf PZEM bestaat vandaag 100 jaar © Omroep Zeeland
PZEM hijst speciale jubileumvlag
De PZEM werd op 6 mei 1919 opgericht en heette toen Provinciale Zeeuwsche Electriciteits Maatschappij. In 1970 werd de naam veranderd in Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij, omdat sindsdien ook aardgas werd geleverd. In 1991 fuseerde de PZEM met Watermaatschappij Zuid West Nederland (WMZ) en ging Delta heten. In 2017 komt de naam PZEM weer terug.
In die honderd jaar is er veel veranderd zegt een trotse directeur Frank Verhagen: "In 1919 waren nog maar enkele Zeeuwen aangesloten op het netwerk. Nu zijn dat er duizenden. We gaan ons nu richten op de toekomst met de energietransitie als belangrijkste uitdaging."

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>