Handbalvereniging Orion trekt de stekker eruit

Orion schrijft zich volgend jaar niet meer in om competitie te gaan spelen. De handbalvereniging uit Heinkenszand heeft besloten om de stekker eruit te trekken. De club beschikt over te weinig spelers en is te klein om volgend jaar een waardig team op te stellen.

Handbalvereniging Orion trekt de stekker eruit (foto: Orion)

Hoe zat het ook alweer?

Delta Sport/EOC bestaat nu één jaar en kwam voort uit Delta Sport (Zierikzee), EMM (Middelburg) en Olympus (Vlissingen). Orion (Heinkenszand) en GSC (Goes) werken volledig samen en al die clubs bij elkaar willen nu als één door onder de noemer HC Zeeland. Daarnaast heb je nog één club in Zeeland die met niemand samenwerkt: Novitas uit Hulst.

"De vereniging blijft nog wel bestaan", zegt Arno Riemens van Orion. "Want we hebben nog een aantal leden die bij HC Zeeland (dames) spelen." HC Zeeland is een samenwerkingsverband tussen een aantal Zeeuwse handbalverenigingen. Daarnaast zijn er nog een paar selectiespelers die wel door willen gaan met handballen. "We geven hen de keuze of ze zich willen overschrijven naar een andere vereniging of dat ze via ons bij een andere club gaan spelen."

Zware beslissing

De beslissing om te stoppen valt Riemens wel zwaar. "Ik heb 20 jaar daar gespeeld en dan zo moeten stoppen doet veel zeer. We hebben het dit seizoen zwaar gehad. We zijn gedegradeerd uit de hoofdklasse. Dat kwam ook omdat niet elke week een waardig team konden opstellen."

Wedstrijdmoment uit een van de laatste derby's tussen Delta Sport en Orion (foto: Ruud van der Nat)

Samenwerking

De handbalverenigingen Delta Sport/EOC en Orion probeerden de afgelopen weken nog om de verenigingen samen te voegen. Ze zouden dan doorgaan onder de noemer HC Zeeland, zoals bij de vrouwen al sinds vorige zomer het geval is. "Veel spelers vinden de zondag belangrijk voor het gezin. Er was nog maar een handjevol spelers dat door wilde. Dan heeft een samenwerking ook geen zin."

Meer over dit onderwerp:
handbal Orion Delta Sport/EOC HC Zeeland
Deel dit artikel:

Reageren