'Verdachte situatie met vuurwapens' blijkt groepje kinderen die oorlogje spelen

De politie is gisteravond met meerdere eenheden uitgerukt naar de Ceciliaweg in Sint-Annaland voor een melding van een een verdachte situatie. Het bleek te gaan om kinderen met speelgoedwapens.

Politieauto met zwaailichten (foto: ANP)

Rond 19.15 uur zag iemand op die plek meerdere mensen met camouflagekleding en wat van een afstandje eruit zag als vuurwapens en belde de politie. Die rukte uit met minstens vier eenheden.

Kogelwerende vesten

De agenten kwamen er met loeiende sirenes op af en droegen kogelwerende vesten toen ze uitstapten om aan de Ceciliaweg poolshoogte te nemen. Al snel hadden de agenten door dat er geen dreigende situatie was, maar dat het om spelende kinderen ging.

De agenten hebben de kinderen gemaand om niet meer aan de openbare weg met camouflagekleding aan met speelgoedwapens te spelen en zijn daarna weer teruggekeerd naar hun post. Volgens een politiewoordvoerder was het desondanks een goede zaak dat de melder de politie gebeld heeft.

'Zekere voor het onzekere'

"Ik kan me voorstellen dat zoiets er van een afstandje bedreigend uitziet en in zo'n situatie is het altijd goed om dat de melden. We nemen liever het zekere voor het onzekere", aldus de woordvoerder.

jeugdagenten_bergen_op_zoom

Is het wapen echt of nep?
Gisteravond kregen wij een melding van een verdachte situatie, waarbij melder personen in camouflage- kleding en met wapens had zien lopen.
Deze meldingen worden door ons altijd serieus genomen en wij zetten daar met alle daarvoor geldende protocollen op in.

Ditmaal bleken het gelukkig kinderen te zijn die op de openbare weg met nepwapens aan het spelen waren.
Maar stel dat er iemand met één van de wapens op het plaatje voor je zou staan, welke keuze zou je dan in een split second maken als je in onze schoenen zou staan?^JE
#PolBoz #politie #instapolice #jeugdagent #wapens #nepwapens #echtofnep

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren