Wethouder Tholen: 'Ik ben er gerust op dat ambulances het ziekenhuis op tijd gaan halen'

Wethouder Jan Harmsen (ChristenUnie) van Tholen is niet bezorgd dat ambulances straks te lang onderweg zijn als ziekenhuis Bravis naar Roosendaal verhuist. Na alle rapporten te hebben gelezen zegt hij: 'Met deze berekeningen in de hand ben ik daar gerust over.'

Ambulance (foto: Omroep Zeeland)

Het RIVM onderzocht de aanrijtijden naar de nieuwe ziekenhuislocatie in Roosendaal en concludeert in een rapport: 'Alle inwoners van het verzorgingsgebied van de Bravis-ziekenhuizen kunnen [...] binnen 45 minuten naar een ziekenhuislocatie worden gebracht.'

Uit een eerdere bereikbaarheidsanalyse van het RIVM uit juni 2018 bleek dat de normen voor de aanrijtijden naar Bergen op Zoom niet altijd gehaald worden. Stavenisse bijvoorbeeld ligt op de grens van de wettelijke 45-minutennorm.

Hoe gerust is wethouder Jan Harmsen over de aanrijtijden van de ambulances nu hij alle rapporten heeft gelezen?

Aanrijtijden ambulance

Een ambulance moet binnen 45 minuten op de spoedeisende hulp of de acute verloskunde zijn. Hiervan is vijftien minuten bedoeld als aanrijtijd, vijf minuten voor zorg ter plaatse en 25 minuten voor transport naar een ziekenhuis.

(foto: Omroep Zeeland)

De ziekenhuisdirectie van Bravis komt dinsdag 14 mei naar de gemeenteraad in Tholen om toelichting te geven over hun besluit om het nieuwe ziekenhuis in Roosendaal te bouwen.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren