Stichting Jayden stopt na tien jaar en een miljoen euro

Stichting Jayden stopt na tien jaar en een miljoen euro
Stichting Jayden stopt na tien jaar en een miljoen euro © Stichting Jayden
Jayden tijdens zijn ziekte
Jayden tijdens zijn ziekte © Stichting Jayden
Voor de ouders van Jayden, Rob en Jolanda Faasse, geeft het stoppen met de stichting een dubbel gevoel. "Net zoals alles bij de stichting een dubbel gevoel geeft", legt Rob Faasse uit. "Er komt natuurlijk bij ons veel emotie bij kijken. Bij het opzetten van de stichting gaf dat een dubbel gevoel, bij alle evenementen ook en nu dus ook bij het stoppen met de stichting."

Mijlpaal

Dat ze met de stichting stoppen betekent overigens niet dat het doel bereikt is. "Neuroblastoom is de wereld nog niet uit en er moet nog heel veel geld naar onderzoek, maar voor ons is het inzamelen van één miljoen euro een mooie mijlpaal."
Rob Faasse over het stoppen met Stichting Jayden
Die mijlpaal werd deze maand bereikt. De stichting organiseerde de afgelopen jaren talloze evenementen om geld in te zamelen: spinningmarathons, kerstfairs, obstacle runs, maar ook de Racoon and friends-concerten op de markt in Goes. De band is ambassadeur van Stichting Jayden en schreef zelfs het nummer Don't give up the fight speciaal voor dit goede doel.
Dat nummer noemt Rob ook als zijn hoogtepunt van de afgelopen tien jaar. "Ik kan daar maar moeilijk naar luisteren zonder dat alle emoties weer naar boven komen. Maar het was echt een heel mooi gebaar en een heel mooi nummer. Echt heel bijzonder!"
<p>Jayden was bijna drie jaar toen hij overleed aan neuroblastoom, een zeldzame vorm van kinderkanker. Deze kwaadaardige tumor treft één op de 100.000 kinderen in Nederland. Bijna de helft van de patiënten is jonger dan twee jaar.</p>
In een persbericht bedankt de stichting alle donateurs en deelnemers aan evenementen. "De genezingskans voor kinderen is inmiddels gestegen van 20 procent in 2009 naar 30 tot 35 procent in 2018."

'Iets extra speciaals'

Op 7 september organiseert de stichting de Zeeuwse Obstacle Run en op 25 oktober de Nightrun in Goes. "Wij gaan er in elk geval iets extra speciaals van maken", belooft de stichting. Vanaf begin februari kan iedereen voor beide evenementen inschrijven. "Laat zien dat je ook bij deze laatste evenementen met ons wilt meevechten tegen neuroblastoom kinderkanker."
Op 20 november valt het doek voor de stichting. "We hebben die datum gekozen omdat Jayden op die dag 13 jaar geworden zou zijn", legt Rob uit. Maar daarmee geven ze de strijd nog niet op.

Overstap naar Villa Joep

"Er is ook nog de stichting Villa Joep, die ook geld inzamelt voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker, dus we hopen dat al onze donateurs en vrijwilligers de overstap maken naar Villa Joep, zodat we de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte kunnen voortzetten!"

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>