De naam Arduin verdwijnt definitief uit Zeeland

Gehandicaptenorganisatie Arduin fuseert op maandag 20 mei met het grotere 's Heeren Loo.
Gehandicaptenorganisatie Arduin fuseert op maandag 20 mei met het grotere 's Heeren Loo. © Omroep Zeeland
"Arduin zal worden omgevormd tot de Zeeuwse regio van 's Heeren Loo", zegt perswoordvoerder Jan Scholten van de zorggigant. "De naam Arduin zal op termijn uit het zicht verdwijnen. Dat is een proces waar we tijd voor nodig hebben, dat zal gefaseerd gebeuren.
In 2018 stond Arduin op de rand van faillissement door grote tekorten op de posten huisvesting, zorg en vervoer. Ook het grote verloop - in 2017 verliet 1 op de 6 medewerkers het bedrijf - en het hoge ziekteverzuim zorgden voor onrust binnen het bedrijf. Eind januari kreeg het bedrijf 20 miljoen euro van het ministerie van Volksgezondheid. Dat voorkwam een faillissement en maakte de weg vrij voor de overname door 's Heeren Loo.
Jan Scholten: We zullen de komende jaren heel hard moeten werken om Arduin weer gezond te krijgen.
Met de fusie verdwijnen die problemen niet van de een op de andere dag. "We zullen de komende jaren heel hard moeten werken om Arduin weer helemaal gezond te krijgen", zegt Scholten. "Daar hebben we tijd voor nodig." Onder andere de huisvesting, de bedrijfsvoering en de personeelsproblematiek zullen aangepakt worden.

Handtekeningen

Maandagochtend 20 mei zetten zowel de raad van bestuur van Arduin als die van 's Heeren Loo hun handtekening op het fusiedocument. Dat gebeurt op manege Het Paardoes in Vlissingen, waar cliënten van Arduin het onderhoud doen en de dieren verzorgen.

Lees ook: