Aantal blauwe vlaggen groeit: dit jaar twee vlaggen erbij op Zeeuwse stranden

Blauwe vlaggen op het Zeeuwse strand
Blauwe vlaggen op het Zeeuwse strand © Omroep Zeeland
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, duurzaam en schoon zijn. De vlag is één jaar geldig, stranden en jachthavens moeten het keurmerk ieder jaar opnieuw aanvragen. Ieder jaar kijkt de Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken of de stranden en jachthavens nog aan de eisen voldoen.

Groene Wimpel en QualityCoast Award

In Ouddorp werden vandaag voor heel Nederland 181 blauwe vlaggen uitgereikt, vier minder dan vorig jaar. 26 jachthavens - waaronder die in Wemeldinge en Kortgene - ontvingen ook een Groene Wimpel, wat staat voor duurzaam en maatschappelijk ondernemen.
De gemeente Veere kreeg extra erkenning en ontving samen met vier andere Nederlandse gemeenten een QualityCoast Award voor verantwoord en duurzaam toerisme. Ook Ameland, Goeree-Overflakkee, Westvoorne en Katwijk kregen deze award.
Aantal blauwe vlaggen groeit: dit jaar twee vlaggen erbij op Zeeuwse stranden
<p><strong>Waar vind je de blauwe vlaggen?</strong></p><p>Stranden: Scharendijke, Renesse (Jan van Renesseweg en Wilhelminahoeve), Westenschouwen, Kamperland (Banjaardstrand), Vrouwenpolder, Oostkapelle, Domburg, Westkapelle, Zoutelande, Vlissingen (Nollestrand en Badstrand), Breskens (Halve Maentje), Groede (Puur en Beachhouse 25), Nieuwvliet (Saint Pierre) en Cadzand-Bad (Caricole en Het Zwin).</p><p>Jachthavens: Kamperland, Zierikzee, Veere, Sint Annaland, Middelburg, Bruinisse, Wilhelminadorp, Kamperland (Roompot Marina en Marina Kamperland), Tholen, Colijnsplaat, Brouwershaven, Nieuw Haamstede, Dishoek, Kats, Vlissingen, Wolphaartsdijk en Cadzand- Bad.</p>