Taakstraf voor veroorzaker ongeluk A58

De 27-jarige Goesenaar die in 2016 op de snelweg bij Kapelle een ongeluk veroorzaakte, is veroordeeld tot een taakstraf van 108 uur. Hij kreeg daarnaast een voorwaardelijke rijontzegging. De rechtbank verwijt hem dat hij te hard heeft gereden en niet genoeg maatregelen heeft genomen om het ongeluk te voorkomen.

Een van de auto's na het ongeluk op de A58. (foto: Omroep Zeeland)

De bestuurder botste op 24 mei 2016 op de A58 met hoge snelheid op zijn voorligger, een auto met aanhanger. Door de klap tolden beide auto's over de snelweg. De vier inzittenden van de voorste auto raakten allemaal gewond. Ze liepen meerdere schedelbreuken op, een gebroken kaak, kapotte tanden en rug- en borstpijn. Eén van hen hield er blijvend letsel aan over.

Volgens het OM maakte de man zich schuldig aan roekeloos rijgedrag en reed hij zo'n 160 kilometer per uur, waar 130 is toegestaan. Ook uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut blijkt dat de man te hard reed: tussen de 146 en 165 kilometer per uur.

'Ik zat gewoon op te letten'

Tijdens het proces zei de bestuurder zich niets van het ongeluk te herinneren. Hij beweerde dat hij op dat moment wél helder was. "Ik zat gewoon op te letten", zei de man daar zelf over. "Ineens was er een knal en klapten de airbags uit." Hij zei geen lichten te hebben gezien van zijn voorganger en ontkent harder dan 130 kilometer per uur te hebben gereden.

Zijn straf is iets lager uitgevallen dan de eis. Het OM had een taakstraf van 120 uur geëist én een onvoorwaardelijke rij-ontzegging van zes maanden. Door de uitspraak van de rechter raakt de man zijn rijbewijs niet kwijt. De Goesenaar drong daar twee weken geleden op aan, omdat hij zei zijn werk dan niet meer goed zou kunnen doen.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
A58 rechtbank 112 Kapelle OM
Deel dit artikel:

Reageren