Hoek raakt Gianni Tiebosch kwijt aan TOP Oss

Gianni Tiebosch in duel met een tegenstander van de amateurs van Ajax
Gianni Tiebosch in duel met een tegenstander van de amateurs van Ajax © Orange Pictures
Tiebosch (22) staat sinds dit seizoen onder contract bij Hoek nadat hij overkwam van Baronie uit Breda.
Zijn spel viel al eerder op bij TOP Oss, dat Tiebosch tijdens de winterstop al wilde overnemen. Hoek blokkeerde die overgang toen door Tiebosch aan zijn contract te houden.
<p>Gianni Tiebosch is een vaste waarde voor Hoek dit seizoen. Hij speelde 29 officiële wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde.</p>

Sterk aan de bal

Deze zomer komt het wel tot een overgang. "Hij is vooral sterk aan de bal", legt trainer Klaas Wels uit op de site van de Brabantse club.
"Deze club staat erom bekend dat talenten uit het amateurvoetbal de kans krijgen. Zo ook Gianni. Ik hoop dat hij de volgende in het rijtje Kevin van Veen, Fatih Kamaci en Richard van der Venne wordt."

Avontuur

Zelf laat Tiebosch weten blij te zijn met zijn kans die hij krijgt in het profvoetbal. "Dit avontuur is voor mij geslaagd als ik basisspeler word en een contract in de wacht kan slepen", aldus Tiebosch op de site van zijn nieuwe club.
TOP Oss is nog in de race voor promotie naar de Eredivisie. De club speelt in de halve finale van de play-offs tegen Sparta Rotterdam.