Zeeuwse Joyce Vermue wordt jongste burgemeester van het land

Zeeuwse Joyce Vermue wordt jongste burgemeester van het land
Zeeuwse Joyce Vermue wordt jongste burgemeester van het land © OZ
Albert de Vries en Joyce Vermue (PvdA) nemen afscheid van Tweede Kamer
Albert de Vries en Joyce Vermue (PvdA) nemen afscheid van Tweede Kamer © OZ
"Zundert is een prachtige gemeente. Een gemeente waarin ik mij ook echt thuis ga voelen, vanuit mijn achtergrond in Zeeuws-Vlaanderen, zo op de grens van Nederland en Vlaanderen", reageert Vermue bij Omroep Brabant. "Ik heb er zin in."

Tweede Kamer

Joyce Vermue stond in 2012 op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen maar haalde het toen niet. In september 2015 werd Vermue geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer als tijdelijk vervanger van een Kamerlid dat met zwangerschapsverlof was gegaan.
Nadat Martijn van Dam de Tweede Kamer verliet vanwege zijn benoeming tot staatssecretaris van Economische Zaken werd Vermue op 5 november 2015 permanent lid van de Tweede Kamer. Bij de verkiezingen in maart 2017 werd ze niet herkozen.

3 juli officieel burgemeester

Vermue zat van 1997 tot 2002 op het Zwin College in Oostburg. Vervolgens studeerde zij sociaal werk in Breda en Nijmegen. Vanaf 2004 was Vermue werkzaam bij de Stichting Maatschappelijk Werk Zeeuws-Vlaanderen, waar zij in 2010 manager werd en aansluitend tijdelijk directeur.
In 2014 werd zij tot directeur benoemd van de Stichting Welzijn West Zeeuwsch-Vlaanderen die vanaf 1 januari 2016 onderdeel is geworden van Porthos Sluis.
Ze wordt op 3 juli geïnstalleerd.