Dit is de nieuwste rijzende ster uit Zeeland

Deze week lukte het net niet om de Top-40 te halen, maar de single The Way You Take Time van Joe Buck maakt kans een landelijke hit te worden. Het lied van de singer-songwriter Sjoerd de Buck uit Oostburg is al te horen in een tv-commercial, en is opgepikt door landelijke radiostations.

"Ik vind het hartstikke bijzonder", zegt Sjoerd de Buck. "Je maakt niet muziek om in de hitlijsten te komen, maar als mensen het dan zo mooi vinden, dan vind ik dat erg bijzonder." De Buck schreef het nummer speciaal voor een TV-commercial. "We stuurden een stukje van het nummer in en toen ging het allemaal snel."

Voordat hij het wist, was de reclame al in de Nederlandse huiskamers te zien. "Op YouTube stonden toen ook al reacties van mensen die zich afvroegen waar ze het liedje konden vinden. Maar het was nog helemaal niet af. Dus heb ik het maar snel afgemaakt."

Joe Buck - Black (foto: Firefly)

Het liedje gaat volgens De Buck over het feit dat je tijd moet maken voor de mensen die belangrijk voor je zijn. "En dat wordt uitstekend in beeld gebracht in die reclame." Muziek maken is een echte passie van De Buck. "Ik maak muziek omdat dat nodig is voor mij. Ik vind dat het allerleukste om te doen in de wereld."

Ilse DeLange

De singer-songwriter deed in de zomer van 2016 mee aan een talentenjacht van dj Giel Beelen. Zangeres Ilse DeLange was zo onder de indruk dat ze de Buck een contract aanbood bij haar platenlabel. Daarop maakte hij een eerste plaat in het Amerikaans Nashville.

Meer over dit onderwerp:
Oostburg Joe Buck
Deel dit artikel:

Reageren